Faq

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen om uw vraag te stellen.

Hoe verzorg ik mijn pas gezette tatoeage of pmu?

Nadat je de studio hebt verlaten mag je de tatoeage of pmu verzorgen met een steriele vaseline of bepanthenzalf, waarbij bepanthenzalf de voorkeur heeft omdat deze minder vet is en een toegevoegde werkzame stof bevat die het huidherstellend vermogen bevordert.

Een tatoeage wordt, voordat je vertrekt, ingepakt met een folie. Deze mag maximaal 4 uur blijven zitten. Na het verwijderen van de folie was je de tatoeage voorzichtig met een antibacteriële zeep. Met een schone handdoek dep je de tatoeage droog. Hierna smeer je de tatoeage voorzichtig in met de door jou gekozen zalf. Dit hoeft geen dikke laag te zijn maar net genoeg om de huid tijdens het genezen soepel te houden.

Insmeren mag je 2 tot 3 keer per dag doen. Natuurlijk altijd met schone handen. Smeer niet vaker, daarmee sluit je de “wond” teveel af waardoor je het risico loopt dat deze na een paar dagen alsnog gaat ontsteken. Dit geldt voor zowel pmu als tatoeages.

Hoe blijft een tatoeage of pmu zo lang mogelijk mooi?

Je permanente make up of tatoeage wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Verzorg daarom je huid goed.

In de zon kun je ervoor kiezen je pmu af tatoeage goed te smeren met een hoge beschermingsfactor. Dit zorgt ervoor dat de kleur langer mooi blijft.

Zijn de naalden hygiënisch?

Voor iedere behandeling worden nieuwe steriele naalden gebruikt om steriliteit en hygiëne te garanderen. De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald. Na de behandeling wordt de naald, ook in het bijzijn van de klant, weggegooid in de speciaal daarvoor bestemde naaldcontainer. 42Tattoo werkt volgens de eisen van het Landelijk Centrum voor Veiligheid en Hygiëne.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal duurt het aanbrengen van permanente make-up één tot anderhalf uur. Dit is inclusief intakegesprek, formulieren invullen, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de te behandelen huidoppervlakte. Alleen een bovenste eyeliner bijvoorbeeld neemt minder tijd in beslag dan het volledig pigmenteren van wenkbrauwen.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft gemiddeld tussen de drie en vijf jaar mooi. In de loop van de tijd zal het langzaam vervagen. Dit proces is per persoon verschillend. Uw levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en invloed van UV-licht spelen hierbij een rol. Om uw permanente make-up altijd mooi en up to date te houden kunt u er voor kiezen om 1 keer per jaar een opfrisbehandeling te ondergaan tegen een veel lager tarief dan een nieuwe behandeling na een aantal jaren.

Voor wie is permanente make-up geschikt?

In principe is PMU geschikt voor iedereen.
Met name noem ik:

  • mensen die veel sporten
  • mensen die veel naar de sauna of zwembad gaan
  • mensen die allergisch zijn voor gewone make-up
  • mensen die het aanbrengen van make-up niet (meer) zo goed kunnen zien
  • mensen die bril-of contactlensdragend zijn
  • mensen die zelf niet handig zijn in het aanbrengen van make-up
  • mensen met dunne of geen wenkbrauwen of wimpers, door bijvoorbeeld overmatig epileren of ziekte
  • als u zich er gewoonweg geen tijd voor gunt
  • als u er altijd verzorgd uit wil zien

Doet het aanbrengen pijn?

Ik vertel mijn klanten altijd dat het aanbrengen van een permanente make-up niet geheel gevoelloos is. Een beschrijving van pijn is moeilijk te geven. Pijn is een persoonlijke ervaring. Wat voor de ene persoon pijnlijk is kan voor de ander reuze meevallen.   Daarnaast is het zo dat de meeste klanten de behandeling met de tattoeagemachine, waar ik mee werk, als minder pijnlijk ervaren dan een behandeling met de pigmenteerpen. Ook bestaat de mogelijkheid om de huid oppervlakkig te verdoven door middel van een creme of vloeistof. Dit mag echter alleen als u het middel op recept van uw huisarts bij de apotheek heeft gekregen. Op de verpakking moeten uw persoonsgegevens duidelijk vermeld zijn.

Wat kun je met permanente make-up behandelen?

De meest voorkomende toepassingen zijn: eyeliner, wenkbrauwen, lipliner of volledig ingekleurde lippen. Een permanente make-up kan in iedere gewenste kleur en dikte worden aangebracht. Ook een schoonheidsvlekje kan met permanente make-up gezet worden. Tegenwoordig wordt ook een tepelhof, na bijvoorbeeld een borstreconstruerende operatie, getatoeeerd.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is het in de huid aanbrengen van een pigment door middel van een combinatie van ultradunne naaldjes die zeer snel op en neer bewegen. Het is te vergelijken met de tattoeagetechniek.